slideshow 1 slideshow 2 slideshow 3

Welkom bij ARAN Informatie Technologie

ARAN Informatie Technologie levert al jaren dienstverlening in de automatisering voor het midden- en kleinbedrijf als voor de particulier. Wij zijn sinds 1994 vanuit Woerden actief met beheer en onderhoud van hardware, software en websites. Door onze dienstverlening voornamelijk buiten kantooruren uit te voeren kunnen wij onze diensten betaalbaar houden voor u als klant. We zijn druk bezig deze website te voorzien van de nodige informatie, kunt u echter iets niet vinden of u wilt een afspraak voor meer informatie ? Stuur dan ons dan even een e-mail.

Websites ontworpen en beheerd door ARAN Informatie Technologie zijn:

Patan, een vereniging voor citroen oldtimers

Duikcentrum Active Diving Mola Mola, een vijf sterren Padi duikcentrum.

Aad vd Meijs Techno Service Vof, jong en dynamisch technisch service bedrijf

Bekijken netwerkactiviteiten

Het kan nutting zijn te weten met welke servers je pc (of processen daarop) in verbinding staat. Dat kun je weliswaar ook te weten komen vanuit Broncontrole maar dan is de externe tool GlassWire(www.glasswire.com) informatiever en overzichteijker.

 

Bron: Tips & Trucs mei 2015

Windows 8 - Afsluiten en herstarten knop in het start scherm

Maken van snelkoppelingen voor het afsluiten en opnieuw opstarten van windows 8

Van: http://www.tech-notes.nl/
Link: Windows 8 - Afsluiten en herstarten knop in het start scherm

Website www.duikcentrum-activediving.nl voorzien van een kalender

Voor alle belangstellende van het duikcentrum Active Diving is er vanaf nu een kalender beschikbaar waar men kan terugvinden welke activiteiten en cursussen gepland staan.

Multimedia: Freemake Video Converter

Freemake Video Converter is een pareltje onder de freeware. De interface van het programma kan niet duidelijker en de mogelijkheden zijn uitgebreid

Het programma kan videobestanden converteren naar allerlei formaten om bestanden geschikt te maken voor bijvoorbeeld uw iPod, mediaspeler of smartphone, of om te branden op dvd- of blu-ray-schijven. U kunt ook dvd's en filpmjes van websites (waaronder YouTube) converteren en opslaan of branden. Ook foto- en muziekbestanden kunnen gemaakt en bewerkt worden.

Bron: Computer Totaal, mei 2011

Synchronisatie: Syncless

Bestanden synchroniseren is een uitstekende methode om er voor te zorgen dat op een andere plek in je thuis netwerk de bestanden terug zijn te vinden die je niet wilt verliezen en dat deze altijd de laatste versie zijn.

Assistentie: Teamviewer

Teamviewer is één van de applicaties die het mogelijk maakt andere gebruikers op afstand te helpen bij problemen.
De portable versie kan zonder installatie gestart worden, hierdoor is dit programma snel in te zetten bij onverwachte problemen (link: TeamViewerPortable). De normale versie is als je vaker op afstand moet ondersteunen (link: TeamViewer). Voor particulieren is dit een gratis programma, commercieel gebruik moet onder licentie.

Software: 

Oplossing: Toetsenbord indeling wijzigen

Als de verkeerde tekens verschijnen terwijl je wel op de juiste toets hebt gedrukt dan zal waarschijnlijk de toetsenbord indeling per ongeluk veranderd zijn.

Om dit weer goed te krijgen drukt je op de ALT toets gevolgd door de SHIFT toets

Beveiliging

Uw computer is een geavanceerd apparaat met vele (leuke) mogelijkheden, maar de computer gebruiken zonder een basisbescherming tegen virussen, spyware, adware en malware is bewust een groot risco nemen. Wij geven onze klanten dan ook altijd het advies een basis bescherming te installeren (of dit door ons te laten doen) met daarnaast aanvullende beschermingssoftware die op gezette intervallen uitgevoerd moet worden.Voor de basis bescherming van uw computer kan ARAN IT het programma Eset aanbevelen.

Backup: USB Image Tool

Vele van ons gebruiken de usb stick voor uiteenlopende zaken, maar wat nu als deze kwijtraakt of kapot gaat. Een kopie maken is niet altijd makkelijk, maar hier komen de hulptroepen. USB Image Tool maakt een image (exacte kopie) van USB sticks en MP3 spelers die als USB schijven gekoppeld zijn aan de PC. Het is in staat te wisselen tussen kopieen met verschillende muziekstijlen op je mp3 speler of een exacte kopie van je USB stick.

Website: www.alexpage.de

Pagina's

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer